Biologisch InfoCentrum

Een Biologisch InfoCentrum is een informatiepunt waar voorlichting gegeven wordt over biologische landbouw en voeding. Biologische InfoCentra zijn 'stuk voor stuk' unieke boerenbedrijven. Op deze bedrijven kun je zien, horen, voelen, proeven en ruiken hoe biologische producten tot stand komen. Het zijn bedrijven waar de boer of boerin je graag rondleidt. De boeren en boerinnen van de InfoCentra zijn daarmee de ambassadeurs van de biologische sector.

De Biologische InfoCentra vindt u verspreid over heel Nederland. Kijk voor een centrum bij u in de buurt onder 'boerderijen' en navigeer naar een bedrijf bij u in de buurt. 

Bezoek zo'n ambassadeur van de biologische landbouw en beleef het platteland.

 

Functie InfoCentrum
Een infocentrum biologische landbouw is een informatiepunt waar voorlichting gegeven wordt over de biologische landbouw en voeding. Laten voelen, proeven en ruiken wat biologische landbouw is. Het is vaak een primair landbouwproductiebedrijf met een EKO-licentie en beschikt over goede facilitaire voorzieningen.

 

Allen staan ze open voor bezoekers. De ontvangstruimte(n) biedt vaak de mogelijkheid om afzonderlijk voor groepen gehuurd te worden. Vaak in combinatie met een lezing, rondleiding en/of biologische catering. Ook worden trainingen, studiedagen, workshops, arrangementen en studies biologische landbouw gegeven.

 

Biologische Infocentra bieden zo een toegankelijk platteland met een persoonlijke presentatie. Bezoekers komen in aanraking met de biologische bedrijfsvoering en ervaren de samenwerking met de natuur. Biologische InformatieCentra vormen daarmee het visitekaartje van de biologische landbouw.

Zoeken