Ande NieDijk

Ande NieDijk is een bezoekboerderij in het Groningen. Van mei tot en met november organiseert ande NieDijk allerlei activiteiten. Ook voor u valt er van alles te beleven! Arjen Boer en Margriet Knol, de boer en de boerin van ande NieDijk, nodigen u van harte uit om te komen kijken. Ande NieDijk is een biologisch melkveebedrijf. Biologisch garandeert u dat de boer werkt met natuurlijke mest, een biologische bestrijding van ziekten en plagen en op diervriendelijke wijze. Dieren krijgen voldoende daglicht, frisse lucht, ruimte en stro en mogen zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag vertonen. Natuur- en landschapszorg nemen op ande NieDijk een belangrijke plaats in. Ande NieDijk houdt rekening met nestelende weidevogels en herstelt karakteristieke houtsingels en bloemrijke graslanden. Ande NieDijk maakt ook gebruik van natuurgebieden en helpt deze grond te 'verschralen'. Door jaren lang niet meer te bemesten, maar wel te maaien, ontstaan voedselarme vegetaties met zeldzame planten.

Producten
Wat produceren wij? Ande NieDijk is een melk- en vleesveebedrijf. Het lekkere vlees wordt aan huis verkocht. Wilt u ook gezond en lekker biologisch vlees? U kunt het vlees van de Blaarkopkoeien en -ossen van ande NieDijk op het bedrijf kopen. Het biologische rundvlees wordt diepgevroren in porties van 250 tot 500 gram aangeboden. Ter kennismaking kunt u enkele porties kopen. Valt het in de smaak? Dan kunt u een pakket laten samenstellen van ongeveer 5 kilo diepgevroren vlees per keer, bestaande uit verschillende porties. Verkoop op ande NieDijk op vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 tot 13.00 uur. De biologische melk wordt in de supermarkt en natuurvoedingswinkel verkocht.

Activiteiten
wat kunt u doen bij AndeNieDijk? - rondleiding door de stallen, de weilanden en langs het vee, - meehelpen met de boer, - biologische producten proeven en kopen. Activiteiten kosten ? 2,50 per persoon, 1,25 voor kinderen. U krijgt er een kopje koffie bij. AndeNieDijk beschikt over een ontvangstruimte en is elke eerste zaterdag van de maand geopend voor een gratis toegankelijke, speciale activiteit. AndeNieDijk houdt gratis open dagen met extra activiteiten, ook voor kinderen. Wilt u op bezoek gaan met een groep? Wilt u een lezing over een specifiek onderwerp? Bel ons even op!

Agenda items op deze boerderij
Er zijn geen aankomende agenda items.
Bekijk alle agenda items

Er zijn nog geen berichten geplaatst over deze boerderij.
Naam:
Bericht:
Waardering over de boerderij:


Neem bovenstaande tekst over uit de afbeelding
Zoeken


Contact gegevens
Lettelberterdijk 16
9811 PC Enumatil
0594-517161
Routeplanner
Uw postcode:
Bekijk contact gegevens Inklappen