Warmonderhof

De Warmonderhof heeft de beschikking over een 85 ha. groot biologisch-dynamisch land- en tuinbouw bedrijf in Dronten, onderverdeeld in vier ondernemingen. Deze bedrijven vormen de praktijkopleiding van de 4 jarige middelbare landbouwopleideng. De theorie van de opleiding wordt verzorgd door het Groenhorst college. Op de bedrijven zijn er mogelijkheden voor instructie, begeleiding en het opdoen van extra praktische kennis. Alle Warmonderhofbedrijven werken volgens de biologisch-dynamische landbouwmethode en hebben een Demeterlicentie. Groepen kunnen zich aanmelden voor een maaltijd, een excursie en voor een leuke dag. Kosten worden in overleg vastgesteld.

Omgeving
Warmonderhof ligt in de Flevopolder. Het vlakke polderlandschap is inmiddels behoorlijk aangekleed met bomen, zonder dat het weidse uitzicht verloren gaat. Bijzonder voor de flevopoldrer zijn de vele moderne windmolens die er staan en ook de stukje bos die inmiddels al weer zo'n 50 jaar oud zijn. Bij Warmonderhof zijn al deze aspecten te zien en te beleven. Bovendien heeft Warmonderhof koeien van het oudhollandse Blaarkopras. Die passen bijzonder in deze omgeving.

Producten
De Hofwinkel is de gezellige boerderijwinkel met zoveel mogelijk producten van het eigen bedrijf, aangevuld tot een volledig assortiment dagelijkse levensmiddelen. De Hofwinkel is geopend op dinsdagmorgen, vrijdagmorgen en zaterdagmorgen. De Hofzaal biedt plaats aan maximaal 150 personen en is geschikt voor uiteenlopende activiteiten, zoals seminars, vergaderingen, netwerkbijeenkomsten, lezingen, concerten, theatervoorstellingen en festiviteiten. In overleg wordt afgesproken wat u wilt en wat dat gaat kosten.

Cursussen
De Warmonderhof opleiding bestaat enerzijds uit de 4 jarige dagopleiding, waar studenten tot ondernemer worden opgeleid in de biologische en biologisch-dynamische landbouw. De theorie van de opleding wordt verzorgd door het Groenhorst College. De praktijkopleiding wordt verzorgd door de vier Warmonderhofbedrijven. Naast de dagopleiding zijn er ook mogelijkheden voor deeltijdopleiding. Voor meer informatie www.warmonderhof.nl

Activiteiten
De hofzaal wordt ook gebruikt voor: ontvangst van groepen, voorlichting, rondleidingen en biologische maaltijden. Over het terrein van Warmonderhof loopt het kuierlattenpad. Een wandelpad van ongeveer 3,5 km lengte dat u over het terrein voert en ook het aangrenzende Wisentbos laat zien. Kom eens langs!

Agenda items op deze boerderij
Er zijn geen aankomende agenda items.
Bekijk alle agenda items

Video's

Warmonderhof


Door: Irene Veenhuis
Waardering: leuk filmpje! De panorama is inderdaad wat onbevolkt nog. Maar de opleiding is een aanrader!
Door: Jan Saal
Waardering: Ik vind de site heel mooi vernieuwd. Vooral de panorama foto's, bij de rondleiding geven een goed beeld van de omgeving.
Naam:
Bericht:
Waardering over de boerderij:


Neem bovenstaande tekst over uit de afbeelding
Zoeken


Contact gegevens
Wisentweg 12
8251 PC Dronten
0321-337090
0321-380059
http://www.warmonderhof.nl

Routeplanner
Uw postcode:
Bekijk contact gegevens Inklappen