Tuin van Lelystad

Het CBL is onderdeel van Stichting Biologische Landbouw Flevoland en geeft vanuit Flevoland onderstuening aan de biologische sector. Het CBL bevordert de omschakeling, stimuleert de kennisoverdracht en kennisuitwisseling, ondersteunt de samenwerking op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Het CBL zet zich dus in om de biologische landbouw te bevorderen en het draagvlak voor biologisch in de maatschappij te vergroten.

Omgeving
Het CBL ligt midden in de Tuin van Lelystad: een multifunctioneel biologische landbouwgebied aan de stadsrand van Lelystad. Een afwisselend gebied met landbouw, bos en kleinschalige natuurgebieden.

Producten
De activiteiten van het CBL bestaan uit: Organisatie van groepsexcursies, lezingen, cursussen en studiebijeenkomsten; Coordinatie van het Plan van Aanpak Biologische Landbouw Flevoland; Ondersteuning en professionalisering van de biologische landbouw in Flevoland door oa. het secretariaat te voren van de BDEKO en de Flevolandse Boerinnenclub; Verzorging van presentaties op beurzen en open dagen; Verhuur van vergaderruimtes en verzorging van biologische catering.

Cursussen
Het CBL organiseert samen met het Groenhorst College diverse cursussen biologische landbouw, zowel ori?ntatie- als verdiepingscursussen. De cursussen zijn opgezet voor agrarische ondernemers die benieuwd zijn naar en/of zich verder willen verdiepen in de mogelijkheden van biologische landbouw voor hun bedrijf. Sprekers zijn afkomstig uit de praktijk en houden hun verhaal vanuit hun achtergrond. Theorie wordt zo veel mogelijk afgewisseld met praktijk. Cursisten krijgen zo een helder beeld van de verschillende aspecten van de biologische bedrijfsvoering zie website www.biologischelandbouw.org voor meer informatie.

Activiteiten
Samen met de biologische sector is in 2015 de innovatieagenda biologische sector gepresenteerd en in ontvangst genomen door Gedeputeerde Jan Nico Appelman. Kennis en innovatie staan hierin centraal. Kansen en bedreigingen voor de verdere ontwikkeling zijn in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat er in Flevoland ruimte is voor innovatie, kwaliteit en groei van de biologische landbouw. Voor de versterking en ketengerichte uitbreiding van de biologische sector in Flevoland is een innovatie agenda opgesteld. Voor vier thema’s zijn speerpunten voor kennis, innovatie en samenwerking gedefinieerd: Bodem, Water en Lucht; Samenwerking, Keten & Kennisoverdracht; Bio, Markt & Flevoland; Bio & Omgeving De innovatieagenda is gebaseerd op een visie en ambitie voor de verdere duurzame ontwikkeling, versterking, internationalisering en profilering van de biologische sector in Flevoland. Een actieprogramma zal in de komende tijd samen met de sector per thema verder vorm krijgen.

Agenda items op deze boerderij
Er zijn geen aankomende agenda items.
Bekijk alle agenda items

Video's

De Stek in de Tuin van Lelystad!

Minder voedselkilometers, eten uit eigen regio!

Streekparade 2013


Door: Hans
Waardering: Heb genoten van jullie locatie, lekker in het groen, goed verzorgd met lekkere broodjes!!
Naam:
Bericht:
Waardering over de boerderij:


Neem bovenstaande tekst over uit de afbeelding
Zoeken


Contact gegevens
Bronsweg 22a
8222 RB Lelystad
06- 54336378
geertje@biologischnetwerk.nl
Routeplanner
Uw postcode:
Bekijk contact gegevens Inklappen
Wandel- en fietsroutes