Hoeve Biesland

Hoeve Biesland is van oudsher een familiebedrijf, en dat is het nog steeds. De biologisch-dynamische boerderij wordt ge-exploiteerd door de familie Duijndam, samen met Tim van Bregt. De familie staat nooit alleen; ze worden geholpen door mensen die zich wél familie voelen, maar zonder de bloedband. Zo startte André Noordam in het begin van 2012 een traject met ‘hulpboeren’. Linda Duijndam, van de jongste generatie Duijndam, begon in het voorjaar van 2012 de groentetuin.

Omgeving
Ons land bestaat niet alleen uit de Polder van Biesland, maar ook uit een aantal andere natuurgebieden, waaronder de Ackerdijkse Plassen. Zo spelen niet alleen gras, maar ook sloten, rietkragen, struikgewas en bebossing een rol in onze kringloop. Alles wordt hergebruikt, door het te verwerken tot voedingsrijke humest en strooisel voor in de stallen. Zo maken wij van afval uit de natuur een mooi product en wordt het milieu minder belast. Met name het beheer van deze natuurelementen vraagt om handwerk en daarvoor zetten wij onze hulpboeren in. Als voer voor de koeien gebruiken wij ons gras, dat uit maar liefst 50 kruidenrijke grassoorten bestaat. Daarnaast ook een tarwesoort dat we deels zelf op een gepacht land in Berkel verbouwen.

Producten
Sinds 2007 verkoopt Hoeve Biesland streekproducten. We zijn begonnen met het verkopen van ons (biologisch) vlees, maar bieden inmiddels veel meer aan, zoals seizoensgroente, rauwe melk, humest en andere producten. De producten kunnen rechtstreeks op de Hoeve gekocht worden na het bestellen in de webshop. Wij verkopen onze streekproducten daarnaast ook aan verschillende (natuur)winkels, cateringbedrijven en restaurants.

Activiteiten
Wij krijgen veel aanvragen van schoolklassen, bedrijven, instellingen, families en andere groepen. We willen het heel graag iedereen naar hun zin maken!

Agenda items op deze boerderij
Er zijn geen aankomende agenda items.
Bekijk alle agenda items

Er zijn nog geen berichten geplaatst over deze boerderij.
Naam:
Bericht:
Waardering over de boerderij:


Neem bovenstaande tekst over uit de afbeelding
Zoeken


Contact gegevens
Bieslandseweg 1
2645BM Delfgauw
0152125634

info@hoevebiesland.nl
www.hoevebiesland.nl

Routeplanner
Uw postcode:
Bekijk contact gegevens Inklappen